16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGrigore Vieru a pierdut lupta cu viaţa

Grigore Vieru a pierdut lupta cu viaţa

Poetul basarabean Grigore Vieru a murit azi-noapte, în jurul orei 1.30, după ce cu două zile în urmă a fost victima unui grav accident rutier petrecut pe drumul R-3, Chişinău-Hânceşti-Cimişlia-Basarabeasca. Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, impactul s-a produs, cel mai probabil, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile şi a vitezei sporite. Internat în stare gravă la Centrul Naţional Ştiinţifico-Practic de Medicină de urgenţă din Chişinău, poetul a decedat din cauza insuficienţei organelor vitale, survenite în urma accidentului, conform comunicatului Minsterului Sănătăţii din Republica Moldova.
Anterior, directorul Spitalului de Urgenţă declarase că "riscuri există în fiecare moment". "Sunt afectate creierul, cutia toracică şi abdomenul cu un grad de gravitate ridicat", afirma ieri după-amiază medicul Grigore Ciobanu.
Considerat cel mai mare poet contemporan din Republica Moldova, Grigore Vieru ar fi împlinit 74 de ani la 14 februarie. Poetul Grigore Vieru s-a născut la 14 februarie 1935, în satul Pererita de pe malul stâng al Prutului, fostul judeţ Hotin, în familia de plugari români a lui Pavel şi Eudochia Vieru, născută Didic.
A debutat în anul 1957, pe vremea când era student la Chişinău, cu o plachetă de versuri pentru copii. Ulterior, în 1968, se remarcă cu volumul de versuri lirice "Numele tău", cartea devenind obiect de studiu în universităţi chiar în anul apariţiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII